mk | en
НАШИТЕ АПАРТМАНИ
Осмислете активен зимски одмор на благите падини за скијање на „Станич“, идеални за младите скијачи, прошетки на пролетното и есенско планинско сонце, вратете се во историјата на револуционерното минато на Крушево и Османлиското цартво, во тек на летната манифестација „Крушево етно град “ или едноставно, уживајте во чистиот планински воздух, зелените падини и автентичната староградска атмосфера и архитектура.

ОПРЕМЕНОСТ НА АПАРТМАНИТЕ
Современо опремени апартмани (2+1, 3 и 4 кревети), на атрактивна локација, веднаш до жичарницата , на пешачка оддалеченост од центарот на градот.

VINCE АПАРТМАНИ
Контакт телефони:
+389 70 364 515
+389 76 408 909
Адреса:
Таќа Бербер 18а,
7550 Крушево, Република Македонија
Е-маил:
MЕСТА ЗА ПОСЕТУВАЊЕ ВО КРУШЕВО
Крушево е еден од помалите градови во Македонија, но сепак изобилува со интерсни места и знаменистости.Спомениците, манастирите, излетничките места се дел можностите кои ги нуди Крушево и кои вредат се видат ...
НАСТАНИ ВО КРУШЕВО
Крушево може да се пофали со низа настани кои се случуваат во текот на годината. Овде спаѓаат културни манифестации, спортски случувања, организирање ликовни колонии, одбележување историски дати ...
ЗА КРУШЕВО
На падините на Бушева планина, заобиколен со густата Крушевска корија , на 1250 м надморска висина, како лепеза се простира еден од најстарите градови во Македонија. За градската историја и култура и денес сведочат типичната архитектура на градот, градбата на старите куки, носиите и културното наследство на населението. Потеклото на градот датира од далечниот XV век , со првите влашки доселеници од Москополе. Економскиот подем настапува во тек на осумнаесетиот и особено деветнаесетиот век, со населувањето на власите, и го промовира градот во значителен трговски и занаетчиски центар.
ИМАТЕ ПРАШАЊА?
Име и презиме:
Е-маил:
Порака:
КРУШЕВО ЕТНО ГРАД
За прв пат , летото 2009 година, на 105 годишнината од Илинденското востание, во Крушево е организирана манифестација , историски времеплов, наречена Крушево-Етно град, која претендира да стане традиција.
Copyright © www.vinceapartmani.com.mk - 2010
Developed by: Synapse